Τραγωδία με 12 νεκρούς σε ποδοπάτημα πιστών στο Κασμίρ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, όταν πλήθος πιστών ποδοπατήθηκε μέσα σε ινδουιστικό χώρο λατρείας σήμερα στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ.

«Ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς ο δρόμος που οδηγούσε στο ιερό, στην κορυφή λόφου, ήταν κατάμεστος από πιστούς που προσπαθούσαν να φθάσουν εκεί για να κάνουν τις παραδοσιακές προσευχές για το νέο έτος», πρόσθεσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η τραγωδία έλαβε χώρα στο Μάτα Βαΐσνο Ντέβι, έναν από τους πιο πολυσύχναστους χώρους λατρείας των ινδουιστών. τον οποίο επισκέπτονταν καθημερινά 100.000 πιστοί πριν την πανδημία. Ο αριθμός τους έχει πλέον περιοριστεί στους 25.000 από τις αρχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως αυτό το όριο δεν τηρήθηκε και ότι άνθρωποι έμπαιναν στον χώρο λατρείας χωρίς άδεια. Άλλα μέσα ανέφεραν διαπληκτισμό μεταξύ πιστών, που προκάλεσε το ποδοπάτημα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, εξέφρασε μέσω Twitter τα «συλλυπητήριά του στις οικογένειες που πενθούν», ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και έκανε λόγο για «τεράστια θλίψη» από την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στον χώρο λατρείας.

Ο υπουργός Τζιτέντρα Σινγκ ανακοίνωσε πως θα μεταβεί επιτόπου για να αποτιμήσει την κατάσταση, ενώ αξιωματούχος υποστήριξε πως η κυβέρνηση απαίτησε να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό.

Ο χώρος λατρείας βρίσκεται πάνω στους λόφους Κάτρα, κάπου τριάντα χιλιόμετρα από την πόλη Τζαμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί